Eva Luque, Directora Xeral de Hestia, tivo unha destacada participación na mesa de debate organizada por Sodexo, na que se abordaron os desafíos na prevención e redución do desperdicio alimentario.
A semana pasada, Hestia tivo o privilexio de formar parte da mesa de debate organizada por Sodexo, na que se reuniron cun grupo selecto de expertos e profesionais para explorar os avances na prevención e redución do desperdicio alimentario en toda a cadea de valor. Baixo o título ” Obxectivo: Salvar comida. Retos na loita contra o desperdicio” , a primeira mesa de debate, moderada por Nuria de Pedraza Barbero, Directora de Comunicación e Relacións Institucionais de AECOC, convocou a destacadas personalidades do ámbito, entre elas Alfredo Vara, Xefe do Departamento de Prevención e Eficiencia dos Recursos da Agència de Residus de Catalunya; Mónica Sánchez, Responsable de HSE de Boehringer Ingelheim; e Daniel Lois Cerezo, Director de RSC e Sostibilidade de Sodexo, quen, xunto con Eva Luque de Grupo Hestia, profundizaron nos desafíos e oportunidades nesta área vital.
Noutro momento destacado da xornada, Lorena Redonda, Directora de Comunicación de Sodexo, presentou o panel “Casos de éxito na cadea de valor alimentaria”, no que se expuxeron proxectos e iniciativas inspiradoras lideradas por Albert Moreno, Key Account Manager de es im-perfect da Fundació Espigoladors; Jesús Peinado, CEO de Gemüsering Iberia; e Carolina Bonafonte, Directora de Proxectos da Fundación Áurea. Estes exemplos non só resaltaron un compromiso ambiental sólido, senón tamén un enfoque social e humano na loita contra o desperdicio.
Agradecemos sinceramente a Sodexo por ofrecernos a oportunidade de participar neste enriquecedor encontro e compartir mesa con destacados expertos e profesionais. Tamén expresamos a nosa gratitude á estimada Carina Cabezas, directora xeral de Sodexo, cuxo liderado visionario foi fundamental para impulsar este valioso encontro no que se compartiron coñecementos e boas prácticas.
Desde Grupo Hestia, reiteramos o noso compromiso coa sustentabilidade e a responsabilidade social corporativa. Comprometémonos a seguir traballando para promover unha cultura na que a comida non se malgaste, en recoñecemento da nosa responsabilidade coas persoas, a sociedade e o planeta.